Ook kapot textiel mag in de textielcontainer

Kleding en schoenen die je zelf niet meer draagt, kun je inleveren in de textielcontainer. Ook handdoeken, theedoeken, riemen, petten, knuffels, sjaals en gordijnen mogen in de textielcontainer. Maar wist je dat het textiel niet heel hoeft te zijn? Ook versleten en gescheurde stoffen mogen in de textielcontainer!

Hergebruiken of recyclen
Kleding en schoenen die nog goed zijn, worden hergebruikt. Is het niet meer draagbaar, dan worden de materialen gerecycled. Van linnengoed en versleten of gescheurde kleding worden bijvoorbeeld poetslappen, isolatiemateriaal of vulling van autostoelen gemaakt. En steeds vaker worden gerecyclede vezels in nieuwe stoffen verwerkt.

Voorwaarde is wel dat het ingeleverde textiel schoon en droog is. Als er bijvoorbeeld verf- of olievlekken op zitten, hoort het niet in de textielcontainer, maar gooi je het bij het restafval. Natte kleding, textiel en schoenen laat je eerst drogen voordat je het in de textielcontainer gooit. Matten, tapijt, matrassen, kussens en dekbedden horen niet bij het textiel. Breng dit naar de milieustraat.

Laatst bijgewerkt op: 03-05-2024